Nyert a Századvég a Mellár Tamás elleni peren

Pert nyert a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Mellár Tamással szemben – közölte a cég hétfőn az MTI-vel.

MTI
2016. 04. 25. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Ítélőtábla április 14-én kézhez vett jogerős ítélete szerint a 2014. október 31-én, a Népszabadság Online-on megjelentetett cikkben Mellár Tamás valótlanul állította, hogy a Századvégnél kutatási igazgatóként betöltött tisztsége idején a minisztériumtól kapott kutatási megrendelések alapján a miniszterelnök tanácsadói érdemi munkavégzés nélkül vették fel a minisztériumtól utalt pénzt.

Mit is mondott pontosan Mellár Tamás a Századvégről az ominózus Nol-interjúban? „Nem küldtek el. Azért jöttem el, mert számomra kiderült, hogy az egész műhely csak egy pénzmosoda” – jelentette ki akkor Mellár, aki szerint minisztériumok rendeltek kutatásokat. Amikor kutatási igazgatóként azt válaszolta, hogy ahhoz nem értenek, így reagáltak: „Ne törődj vele, mondták, akkor is meg kell csinálni, valamit kaparjatok össze, aztán majd úgyis ki fogják fizetni.” Hozzátette: „Akkor döbbentem rá, hogy én csak aláírni kellettem. A minisztérium utalja a pénzt, én aláírom, s a miniszterelnök tanácsadói fölveszik nálunk a nagy pénzt, miközben nem végeznek érdemi munkát. Azért kaptak nálunk pénzt, merthogy tanácsadóként nem tudták őket kifizetni. Azóta az összes ember, akit én vittem a Századvéghez, eljött onnan, mert látták, hogy nincs szükség igazi szakmai munkára.”

Az ítélet szerint Mellár Tamás megsértette a Századvég Gazdaságkutató Zrt. jó hírnevét, és elnézést kell kérnie a cégtől. Az ítélet rendelkező részét pedig nyolc napig közzé kell tenni a Népszabadság Online-on.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2014. október 31-én közölte, hogy jó hírnév megsértése miatt polgári peres eljárást indít Mellár Tamás ellen. Akkor úgy fogalmaztak, hogy minden esetben a jogszabályoknak és a szerződéses kötelezettségeknek megfelelően végzik a munkájukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.