Óriási közúti ellenőrzés lesz csütörtökön

Huszonnégy órán keresztül ellenőrzik a sebességhatár túllépését a rendőrök közel 900 mobil traffipaxszal.

MTI
2016. 04. 20. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) által végzett ellenőrzés 874 magyarországi helyszínére körülbelül hatszázötven javaslat érkezett. A fővárosban és Győr-Moson-Sopron megyében több ötletet kaptak, mint ahány helyre kitelepülnek majd.

Kiss Csaba elmondta, hogy egy eszközt hat-hét helyen is bevetnek majd, az ellenőrzések helyszínét és időpontját pedig a rendőrség honlapján teszik közzé még szerdán. Ennek az a célja, hogy „senkit ne érjen meglepetés” – közölte az MTI érdeklődésére. Szintén kérdésre válaszolva arról is szólt, hogy az akcióban csak a sebességhatár betartását ellenőrzik.

Kiss Csaba a múlt heti sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy egész Európában ezen a napon szinte folyamatosan tartanak sebességmérő akciókat. Az akciót nem azért tartják, hogy mindenkit megbüntessenek, hanem hogy életeket mentsenek. Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, mert évek óta a gyorshajtás a halálos balesetek legfőbb oka – hangsúlyozta.

Akkor azt is elmondta, hogy április 21-én reggel 6 órától 22-én reggel 6 óráig a rendelkezésre álló valamennyi – százhatvan – változtatható helyű komplex ellenőrzési pont használatban lesz. Egy kamerával egy helyszínen legfeljebb négy órán át ellenőriznek majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.