Páncélozott harcjárműveket vetnének be a határon?

Az indoklás szerint a katonák egyre többször találkoznak felfegyverzett embercsempészekkel.

MNO
2016. 04. 30. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap információi szerint a Honvédelmi Minisztérium a megnövekedett határőrizeti feladatokkal és a missziós tevékenységgel összefüggő célokra költi majd el a 2017-es költségvetésben a honvédség számára biztosított 51 milliárd forint többletforrás egy részét. Úgy tudják, az illetmények emelése mellett új egyéni felszerelések, köztük gyakorló­ruhák, sisakok és golyóálló mellények vásárlását is tervezik.

Többek között a szolnoki bázisú gyors reagálású különleges alakulat feladatainak ellátásához, légi támogatásához fog hozzájárulni a honvédség meglevő helikoptereinek felújítása is. Várhatóan a magyar katonák külföldi missziókban való részvételére is több forrást biztosít majd a védelmi minisztérium a megnövekedett biztonsági kockázatok miatt – teszik hozzá.

Az eszközfejlesztés kiemelt támogatottja lesz a Magyar Honvédség két frissen létrehozott alakulataként az MH Katonai Rendészeti Központ, valamint az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred – írja a Magyar Idők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.