PDSZ: Rétvári nem igazán mondott igazat

A PDSZ elnöke közleményben rakta helyre az Emmi államtitkárát.

MNO
2016. 04. 19. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári megsérti a felek együttműködési kötelezettségét, mikor azt állítja: a nem sztrájkoló pedagógusoknak mindenképpen meg kell tartaniuk az óráikat – írja közleményében a PDSZ elnöke. Mendrey László – nem említve az államtitkár nevét – leírja, hogy sztrájk esetén az „elsődleges cél a még elégséges szolgáltatás-, illetve személy- és vagyonvédelem körében a gyermekek felügyeletének ellátása”. Hozzáteszi, hogy vannak olyan együttállások, mikor lehet órát tartani, de ehhez az is kell, hogy az osztály fele bent legyen, hiszen ellenkező esetben, sértenék a sztrájk miatt távol maradó gyermekek érdekeit. Az érdekvédő arra kéri „a munkáltatói oldal, illetve különösen a fenntartó Emmi képviselőit, tartózkodjanak a fentihez hasonló kijelentésektől, melyek a sztrájkban való önkéntes részvételt veszélyeztetik, valamint alkalmasak a sztrájk során felmerülő teendők félremagyarázására\".

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.