Quaestor-ügy: a vádirat egy „fércmű”

A Legfőbb Ügyészség előtt tüntetett az Együtt a károsultakkal.

MTI
2016. 04. 28. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki párt azt kifogásolja, hogy a brókerbotrány vádiratát még nem dolgozta át az ügyészség a bíróság felszólítására, pedig ha nem nyújtják be a szükséges hiánypótlást, akkor május végén megszűnik az eljárás. Egyúttal a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak költései ellen is tiltakoztak.

A megmozduláson Pápa Levente, az Együtt alelnöke azt mondta, hogy a legfőbb ügyész a legfőbb bűnsegéd. Úgy fogalmazott: a vádirat egy „fércmű”, amelyet szinte lehetetlen, hogy határidőre rendbe hoz az ügyészség.

A politikus felszólította Polt Pétert, hogy meg ne próbálja „elsikálni az ország legnagyobb tolvajának”, Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezetőnek az ügyét. Hozzátette: a legfőbb ügyész kezei alatt „elhal” minden olyan feljelentés, amelyet fideszes politikus ellen tesznek.

Kálmán-Pikó István Quaestor-károsult arról beszélt: nem hagyják, hogy az ügyészség „szabotálja” a Quaestor-ügyet.

A vádirat mégsem volt világszínvonalú munka, mint ahogyan azt Ibolya Tibor fővárosi főügyész mondta. Az ügyészség hibái miatt Tarsoly Csaba enyhébb büntetést kaphat – fűzte hozzá, megjegyezve: politikai motivációt is lát az ügyben.

A tüntetésen néhány százan vettek részt. Jelen volt Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, valamint Juhász Péter, a párt alelnöke is.

A demonstrálók a többi között azt skandálták: „Börtönbe!”, valamint „Nem hagyjuk!”. Kifeszítettek egy molinót is, amelyen a „Meg ne próbáld, Polt Péter!” feliratot lehetett olvasni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.