Rá sem ismer majd: elkészült az „Osztapenko”

Átadták a Budaörsi úti új, kétszintű közúti csomópontot.

MTI
2016. 04. 18. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csomópont hétfői átadásán Tarlós István főpolgármester elmondta: hosszú évek óta megoldatlan probléma zárul le a Budaörsi út és környéke rendezésével. Az építkezés 2014-ben kezdődött, 85 hétig tartott, és a beruházásnak naponta 120 ezer autós látja a hasznát – közölte.

Tarlós István emlékeztetett, hogy a csomópont építése kifejezett vállalás volt az Európai Uniónál, egyik legfontosabb célja a 4-es metró, a BKV- és a Volán-járatok, valamint a P+R parkolók jobb elérésének biztosítása. A beruházásnak köszönhetően egyszerűbbé válik az egyes közlekedési ágak közötti gyors, kényelmes és biztonságos átszállás – mondta.

Kicserélték a teljes közműhálózatot, megújult a közvilágítás, kétszintű csomópont, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros-aluljáró, valamint zajvédő fal épült – ismertette.

Szólt arról is, hogy a kivitelező az építkezés során a közlekedést végig biztosította: úgy kellett egy felszín alatt is futó rendszert megépíteni, hogy közben a forgalmat csak a lehető legkisebb mértékben akadályozták.

Folyamatosan bővül a P+R parkolók száma, jelenleg 1000 parkolóhely van már a 4-es metró kelenföldi végállomásánál, az év végére pedig mintegy 1500 parkolóhely áll majd az autósok rendelkezésére – mondta.

Heteken belül átadják a felújított Széll Kálmán teret. A fejlesztésnek köszönhetően élhető közösségi tér születik újjá, közelebb kerülnek egymáshoz a megállók és teljesen akadálymentessé válik a gyalogosközlekedés – mondta Tarlós István.

A Budaörsi úti beruházás nettó 7,2 milliárd forintba került.

Elképzelhető, hogy az új rendszerben lesz néhány eltévedés, de az alábbi videó nagyban segíthet. A felvételt a 40-es járat egyik vezetője készítette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.