Raktáros lophatott képviselői laptopokat a Parlamentből

Nyolcvanhat számítástechnikai eszközt tulajdonított el a gyanú szerint egy raktáros.

FB
2016. 04. 19. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomoz a rendőrség a Fidesz-frakciótól ellopott hét vadonatúj laptop ügyében – írja nyomozati anyagokra hivatkozva az Átlátszó. Március 3-án érkeztek meg az összesen 1,75 millió forint értékű eszközök, de egy hónappal később már nem tudták igénybe venni azokat a frakciótagok.

Úgy bukkantak nyomra, hogy egy hirdetési oldalon megtalálták az egyik ellopott laptopot. Az eladó egyik ismerőse, egy nő a Képviselői Irodaház raktárosaként dolgozott, őt később összesen mintegy nyolcvanhat számítástechnikai eszköz (a 7 laptop, emellett 74 asztali gép és 5 monitor) eltulajdonításával gyanúsították meg.

A nő 2011 szeptemberétől idén februárig dolgozott a Parlamentben, onnan ment át a Képviselői Irodaházba, a gyanú szerint 2015 októbere és 2016. január 31. közötti időszakban hozta ki a gépeket, így minden nap legalább egyet. A raktárosok csomagjait egyébként csak befelé menet vizsgálják meg a Képviselői Irodaházban, kifelé jövet nem – írja az Átlátszó.

A nő ügyvédje, Galsa Péter a portálnak elmondta: szerinte a tavalyi nagy leltározásnál hiányzó tételeket próbálják rásózni ügyfelére. Emellett szerinte nem lehetett volna feltűnés nélkül nagy asztali számítógépeket és monitorokat kihozni a raktárból.

A portál szerint munkások is lehettek a tettesek, ugyanis a laptopokat eladó személy testvére a Parlament lakatosműhelyében dolgozik, és ő felügyelte a raktárban folyó cső- és vezetékcseréket. A munkásokat állítólag senki sem ellenőrizte, a munka helyszínéül szolgáló alagsor pedig nincs bekamerázva.

A lakatosműhelyben dolgozó férfi ráadásul büntetett előéletű, mégis átcsúszott a B-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon – véli Galsa Péter ügyvéd. A BRFK közlése szerint a nyomozás határideje június 5-e, de ez meghosszabbítható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.