Szájer: Már odafigyelnek arra, amit a magyarok mondanak

Az EP-képviselő Orbán Viktort a kontinens legtapasztaltabb politikusának nevezte.

MTI
2016. 04. 23. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus a Magyar Hírlap szombati számának nyilatkozva Orbán Viktort, aki jelenleg Európa egyik legrégebben működő miniszterelnöke, a kontinens talán legtapasztaltabb politikusának nevezte. Szólt arról is, hogy az unió Lengyelországgal kapcsolatban ugyanazokat a hibákat követi el, amelyeket korábban Magyarországgal szemben, ezért ki kell mondani: az EU alapszerződése védi a tagországok alkotmányos önazonosságát.

Úgy fogalmazott: nem veszi ki jól magát, és nem javítja az unió megbecsültségét az, ha mondvacsinált okokból helyi lengyel vagy magyar ügyekben valamifajta önjelölt fellebbezési hatóságként viselkedik. Szájer József mindezt egy ideológiai, taktikai eszköznek tekinti, az európai baloldal utóvédharcának.

Szólt az európai határvédelem fontosságáról is, hangsúlyozva: nem a dublini egyezményt és nem a menekültügyi egyezményt kell átalakítani, csupán be kellene tartani őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.