Szávay István fejet hajt Vona akarata előtt

Nem indul újra a Jobbik tisztújító kongresszusán az alelnöki posztért Szávay István.

MTI
2016. 04. 26. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki párt keddi közleménye szerint a képviselő szerint azt, hogy Vona Gábor pártelnök helyesen döntött-e, amikor ezt „a párt nyilvánosságát kétségkívül megosztó és a közbeszédet tematizáló” döntést meghozta, nem most, hanem 2018-ban kell megvitatni. Hozzátették: a párt alapszabálya szerint az elnöknek minden joga megvan ahhoz, hogy vétóval éljen. Vona Gábor ezzel egyszemélyi felelősséget vállal a párt 2018-as választási győzelméért – írták.

A Jobbik arra is kitért, hogy Szávay István egyedül hozta meg döntését, támogatóit pedig ennek elfogadására kéri.

A képviselő a párt nemzetpolitikai kabinetvezetőjeként a Jobbik külhoni magyarokkal kapcsolatos politikájáért a jövőben is felelős lesz – közölték.

Vona Gábor múlt héten jelentette be, hogy a jelenlegi alelnökök közül Novák Előd, Apáti István és Szávay István újrázását – elnöki jogkörével élve – nem támogatja a másfél hónap múlva esedékes tisztújításon. Indokolása szerint vannak jobbak náluk, például olyan polgármesterek, akik már nyertek és a mindennapokban is kormányoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.