Szávay: Nem lesz pártszakadás a Jobbikban

A politikus még nem döntötte el, hogy indul-e újra a Jobbik alelnöki posztjáért.

MTI
2016. 04. 25. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szávay István hangsúlyozta: nem lesz pártszakadás a Jobbikban, bár ennek sokan örülnének „jobbról és balról”, akik szét akarták és akarják verni a pártot. Ezt az örömöt azonban a jobbikosok semmiféleképpen nem adják meg senkinek, és nem veszélyeztetik a párt 2018-as választási győzelmét azzal, hogy engedik fokozódni a konfliktust – tette hozzá.

A politikus arról is beszélt, hogy nem radikálisok és nem radikálisok közötti törésvonal keletkezett a pártban, mint ahogyan ez több helyen megjelent. Arról sincs szó továbbá, hogy egységes szárnyat alkotna és összeesküvést szőne a többi, Vona Gábor pártelnök által nem támogatott alelnökkel – mondta.

Vona Gábor pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a jelenlegi alelnökök közül – elnöki jogkörével élve – nem támogatja Novák Előd, Apáti István és Szávay István újrázását. Döntését véglegesnek nevezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.