Szexbotrány Drávapiskiben

Feljelentették a korábban uzsorásbandák ellen küzdő Mali Zoltán polgármestert.

Velkei Tamás
2016. 04. 25. 3:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmi befolyásával visszaélve szexuális aktusra kényszerített egy, az elkövetés idejében 14 éves kislányt Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere – áll abban az ügyészségi feljelentésben, amelyet a napokban tett a politikus egykori helyettese, Illés Attila. A feljelentésben Illés azt állítja, hogy az esetnek szemtanúja is volt, ám Szeidl László hiába tett korábban feljelentést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon, az ügyet – Illés szerint – érdemi vizsgálat nélkül zárták le.

2010-ben Szeidl – véletlenül benyitva Mali irodájába – tanúja volt annak, amint a polgármester orálisan kielégíttette magát egy akkor 14 éves leánnyal. A férfi szerint úgy tűnt, a kislány beleegyezett az aktusba, ugyanakkor tudott volt, hogy utcára került szüleinek Mali biztosított lakhatást. Illés Attila rámutatott: a kislány tanárai akkoriban jelezték neki, hogy a gyermekkel „valami végzetes dolog történhetett”, mert teljesen megváltozott.

Az ügyészségi feljelentésben az áll: Illés telefonon elérte az ügy sértettjét, aki azt állította, fél Malitól, és tőle anyagi függésben is áll, mivel a drávapiski önkormányzatnál dolgozik. Az esetről a napokban a TV2 riportot készített, majd a csatorna munkatársa felhívta Illést, és közölte vele, hogy Mali rábírta a sértettet, nyilatkozza azt, hogy az aktus nem történt meg. Az anyag végül nem került adásba.

Az ügyészségen Illés Attila azt is előadta, hogy Mali Zoltán a forgatás másnapján megjelent Drávapiskiben, és tanúk előtt megfenyegette a sértett nevelőanyját és édesapját, hogy ha terhelő vallomást tesznek rá, kirúgatja őket munkahelyükről, továbbá a nő három kiskorú gyerekét elveteti és állami gondozásba adatja. A feljelentő szerint egyébként Mali korábban másokat is szexuális aktusra bírt rá, igaz, ezek a „segélyosztó díványra” került személyek betöltötték a 18. életévüket.

Malit egy százmillió forint elkövetési értéket meghaladó gazdasági bűncselekmény miatt is feljelentette a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészségen Illés Attila. Elmondása szerint a drávapiski polgármester rendelkezik egy céggel Dél-Afrikában, és többször hangoztatta: onnan a magyar hatóságok nem tudják visszahozni. Illés szerint Mali arra is utalt, hogy Dél-Afrikából olyan bérgyilkosokat tud Magyarországra küldeni, akik nemcsak megölik, de meg is eszik áldozatukat. E beszélgetésekről hangfelvétel is készült. Többször is kerestük az ügyben Malit, ám lapzártánkig nem sikerült elérnünk.

Mali Zoltán 2006-ban lépett a politika színpadára: azzal vált ismertté, hogy rövid idő alatt Baranya megye déli részén több száz, jobbára állástalan romát léptetett be az SZDSZ-be. Ezután a párt színeiben nyert önkormányzati választást a mélyszegénységben tengődő Drávapiskin. Egy évvel később kilépett a liberális pártból, és 2010-ben és 2014-ben is függetlenként választotta újra Drávapiski. Ezután nyíltan fellépett a Provident Zrt. ellen, és feljelentette a pénzügyi szolgáltatót. Ekkoriban ismerte meg Illés Attilát, aki korábban egy biztonsági cégnél dolgozott, és jól ismerte a Provident működését. Később Illés alpolgármester is lett a községben, és Malival együtt igyekeztek börtönbe juttatni a térségben romákat sanyargató uzsorásokat. A két férfi között egy idő után megromlott a kapcsolat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.