Tarlós elárulta, miért akadt be nála a Tütü bár

Azt is elmesélte, szerinte ki volt a tégla, aki kilopta a Városházáról az egyik főpolgármesteri utasítást.

FB
2016. 04. 22. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Van egy olyan kemény magja a kerékpárosoknak is, mint a taxisoknak volt annak idején”, 1990-ben – indokolta Tarlós István az ATV Start című műsorában péntek reggel a Fővárosi Önkormányzat azon múlt heti közleményét, amelyben radikálisnak, zsarolónak és terroristának neveztek bringásokat. Elmondta, csak erre a kemény magra gondoltak („amihez egy politikai színezetű csapat is felkapaszkodott a velocipédre”), amikor a közleményt szövegezték. „Eszem ágában sincs megbánni” – mondta mondatairól Tarlós.

Vitézy Dávidnak a múltkori tütüzés után ezúttal is beszólt Tarlós István, aki nem szereti, ha „inkompetens fogadatlan prokátorok” és nem kerékpárosok szólnak bele ezekbe az ügyekbe. A Magyar Kerékpárosklubbal viszont leült tárgyalni – amint arról többször is beszámoltunk –, de a hozzájuk kiszivárgott főpolgármesteri utasításról volt némi mondandója. Tarlós úgy véli, ma bevett szokás közhivatalokból anyagokat kilopni – nem kiszivárogtatni, utóbbi ugyanis fantazmagória a főpolgármester szerint. Hozzátette: a BKK korábbi állományából ottmaradt személy lehetett a tégla, azaz sejtése szerint egy konkrét ember követhette el a lopást. Szerinte az volt a gond, hogy munkaközi anyagot loptak ki a Városházáról – önmagában ez még nem kellemetlen, mondta –, majd azt félreértelmezték.

Konkrét javaslatokról is beszélt a főpolgármester, aki úgy véli, hogy például a bringások piroson való átengedése „egyszerűen megérvelhetetlen”. A kerékpárosklubbal folytatott tárgyalásról elmondta: Kürti Gábor elnököt tárgyalóképes, racionális embernek tartja, „aki valószínűleg nem a Tütü bárban tartja a közlekedési konferenciáit”. Egyébként azon az ominózus konferencián a Magyar Kerékpárosklubot Hegyi Áron sajtókapcsolati felelős képviselte, aki a tarlósi tárgyaláson is ott volt. Válaszolt arra a kérdésre is, miért akadt be nála a Tütü bár, íme:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.