Több ezer kerékpáros lepi el szombaton a fővárost

Térképen és videón mutatjuk, merre halad majd az I bike Budapest bringás felvonulás.

MNO
2016. 04. 22. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kerékpárosklub szombaton tartja az I bike Budapest bringás felvonulást, amelyet a biciklis közlekedés népszerűsítéséért és a további fejlesztések eléréséért rendez meg. Az eseményre több ezer embert várnak. A felvonulás gyülekezője 15 órakor lesz a Közraktár utcában, majd a rakpartok, Dózsa György út, Hősök tere, Andrássy út, Kiskörút, Üllői út, Petőfi híd, Attila út, alagút, Lánchíd és Margit híd útvonalon haladva a Margit-szigeten ér véget – írta közleményében a Magyar Kerékpárosklub, amely a holland nagykövetség támogatásával, a Cycling Festival Europe keretében rendezi meg az eseményt.

A felvonulás érinti Budapest legszebb, de máskor az autóforgalom miatt kevésbé vonzó részeit, majd 19 óra körül bicikliemeléssel ér véget a Margit-szigeti rózsakert alatti réten. A bringaemelés előtt és után a réten piknik, zene, a Budapest Bike Maffia és a Cyclonomia kitelepülése várható, 20 és 22 óra között filmvetítés lesz.

A felvonulás résztvevői rendőri biztosítás, a BKK munkatársai és több száz önkéntes rendező kíséretében tekernek a Margit-szigetre. A szervezők ügyelnek a tömegközlekedés, a gyalogosok és a főbb közlekedési útvonalakon az autók átengedésére, de így is sok útlezárás, terelés és fennakadás várható.

Időszakos fennakadásokra lehet számítani a 2-es (és 2-es villamospótló), a 4/6-os villamos, az 5-ös, a 9-es, a 15-ös, a 115-ös, a 20E, a 26-os, a 30-as, a 105-ös, a 153-as, a 178-as, a 212-es és a 230-as busz, a 75-ös, valamint 83-as trolibusz közlekedésében. Részletes információt a BKK honlapján talál, itt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.