Vona Gábor: Van jobb, mint Novák Előd

A Jobbik elnöke szerint nem fog kettészakadni a párt.

MNO
2016. 04. 25. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha Toroczkai László nemet mondott az alelnöki posztot felkínáló elnöknek, Vona Gábor nem mondott le Ásotthalom polgármesteréről. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este Toroczkai és a Hatvannégy Vármegye kapcsolatát firtató kérdésre azt válaszolta: nem a múlttal, hanem „a jelennel és a jövő tendenciáival kívánok foglalkozni”. „Ha Magyarországon a migráció kérdésével kapcsolatban van valakinek tapasztalata, az pontosan ő”, emiatt pedig a nemet „én úgy értelmeztem, hogy gondolkozik ezen a lehetőségen” – jelentette ki. Ezzel kapcsolatban hozzátette: pénteken közli azon polgármesterek nevét, akikkel együtt kíván dolgozni.

Arra a kérdésre, hogy mi a baj Novák Előddel, az elnök azt felelte: van jobb „a győzelemre való képesség és a kormányzati tapasztalat” szempontjából. „A döntő szempont az volt, hogy kik azok az emberek, akikkel le tudjuk váltani a kormányt, kik azok, akikkel választást tudunk nyerni” – indokolta.

Vona Gábor kétkedését fejezte ki amiatt, hogy ketté szakadhat-e a Jobbik. „Nem hiszem, ez a politikai közösség sok próbát kiállt már, szerintem ezt is ki fogja” – mondta.

Bizakodásának adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy egyetlen radikális szavazót sem fognak elveszíteni. „Az én szándékom az, hogy minden szavazót megőrizzünk”, és „még többet tudjunk szerezni” – mondta, majd hozzátette: olyan emberekre van szükség az elnökségi tagok között, akik azokat is meg tudják nyerni, akik nem feltétlenül tartoznak a szimpatizánsok táborába.

Azt, hogy koalícióra lépnének-e bármely párttal a kormányzásért, az elnök határozottan elutasította. „Ha a kormányzásunknak az az ára, hogy a programunkat odadobjuk a Fidesz kukájába, arra nem vagyunk hajlandók. Akkor majd nyilván lesz egy politikai helyzet vagy egy kisebbségi kormányzás valaki részéről, vagy megismételt választás, ez majd az adott helyzetben eldől, sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem más párttal nem készülünk koalícióra – nyomatékosította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.