Zenés-táncos családi nap a Tabánban (x)

A BVA Budapest Városarculati Nonprofit Kft. és a Fonó Budai Zeneház május 16-án Pünkösdi Királyság családi napot rendez.

MNO
2016. 04. 28. 22:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pünkösdhétfőn egész napos, ingyenes családi és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a Tabán parkban, a Mesemúzeumban és a Meseműhelyben. Koncertek, tánc- és bábelőadások, májusfaállítás, kézműves foglalkozások, pünkösdi király- és királynéválasztás, Fölszállott a páva gálaműsor, családi társasjáték – csupán néhány program a színes kínálatból.

A BVA és a FONÓ társszervezésében megvalósuló Pünkösdi Királyság kiemelt támogatója Budapest Főváros Önkormányzata. Partnerintézménye a Petőfi Irodalmi Múzeum, Mesemúzeum.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy milyen fontosak és tudatformálóak azok az értékek, amelyeket a mesék, a mondák és a hagyományok közvetítenek gyermekeink számára. A pünkösdi időszak remek alkalom arra, hogy kimozduljunk és átszellemüljünk, ennek jó terepe a Pünkösdi Királyság is. Bizonyos szempontból hiánypótló rendezvényről is beszélünk, mert Budapesten kevés ilyen, a gyermekeket és a családokat megcélzó, a múlt értékeire építő rendezvény van. Külön elismerésre méltó a szervezők szándéka, amikor ma számos vigadozó népszokás kihalóban van. Találkozzunk pünkösdhétfőn a Tabán parkban!” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes.

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria is kiköltözik pünkösd alkalmával a Tabánba, ahol a hagyomány kicsit újragondolt elemeivel várják az érdeklődőket. A vállalkozó kedvűek készíthetnek papírvirágokból koszorút, próbára tehetik ügyességüket és rímfaragó képességüket, mindezt pedig a fotófalnál is megörökíthetik. Természetesen a jutalom sem marad majd el!

A Mesemúzeumban hétpróbát teljesíthetnek a családok a Magyar tündérmese világa című kiállítás keretén belül. A sikeres teljesítésért a gyerekek saját arcképükkel válhatnak királlyá vagy királynévá, amelyet ajándékba hazavihetnek. Lehet jelentkezni Óriás-társasjátékra, illetve a „Terülj, terülj” – kalandok az asztal körül című programra. A közös családi programok mellett pünkösdi kézműveskedéssel készülnek a szervezők: májusfa és virágszirom koszorú készítés, illetve a Zöld Péter mese dramatikus megjelenítése várja a látogatókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.