Zúgott a tömeg: „Mise után meccsre mennék!„

Demonstrációt szervezett a KASZ a Nemzetgazdasági Minisztérium elé.

MTI
2016. 04. 17. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sáling József kifogásolta, hogy a Munka törvénykönyvének módosítása után a korábbi 100 százalékos vasárnapi pótlékot 50 százalékra csökkentették. Leszögezte: a szakszervezet követeli

A kereskedelmi dolgozók jelenlegi létszámával, a munkaerő minőségével nem oldható meg a vasárnapi nyitva tartás – mondta.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a kereskedelemben dolgozók többsége minimálbérért, vagy szakmunkásbér-minimumért dolgozik, ami a minimálbérért foglalkoztatottak esetében azt jelenti, hogy a napi 8 óra munkával a megélhetéshez szükséges összeget sem tudják hazavinni. A rendezvény végén Sáling József és Buday Pálné, a KASZ alelnöke együttesen adták át a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőjének a szakszervezet követeléseit tartalmazó petíciót.

A petícióban a KASZ, a korábban említetteken kívül azt követeli, hogy

A demonstráció résztvevői „Mise után meccsre mennék!”, „Emberek vagyunk, nem bábok!”, „Nem kérünk a vasárnapi kényszermunkából!” feliratú táblákat tartottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.