A Jobbik áfát csökkentene a családokért

A Jobbik szerint az anyaság közérdek, a gyermek áldás és közkincs, anyák napján állami ajándék is megilletné az anyákat.

MTI
2016. 05. 01. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a párt ifjúsági tagozata A gyermek áldás címmel indított kampányt, amely hangsúlyozza a család mint a nemzet alappillérének fontosságát, megmutatja a fiatalon anyává és apává válás szépségét, ösztönzi a fiatalokat a gyermekvállalásra.

Magyarországon a népességfogyás – amely a 2014. évi 35 ezerrel szemben 2015-ben 40 ezer főre nőtt a KSH szerint – a legsúlyosabb probléma, amivel foglalkozni kell, a demográfiai helyzet miatt radikális változás nélkül nemhogy a nyugdíjrendszer, de az egész államháztartás fenntarthatatlan – áll a közleményben.

A párt által megfogalmazott 10 legszükségesebb intézkedés élén a gyermekneveléshez szükséges termékek áfájának radikális csökkentése áll. A javasolt intézkedések között helyet kapott az első gyermek születésének nagyobb állami támogatása, az inflációkövető családtámogatási rendszer, de a lombikbébi program ösztönzése, a demográfiai földprogram és a szülői életjáradék bevezetése is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.