Aczél Endre nem hagy föl az áldozathibáztatással

Takáts Zsuzsanna szombati megszólalása után is folytatja azt, amiért a Népszabadság elköszönt tőle.

MNO
2016. 05. 08. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aczél Endre Kiss Lászlóék áldozatának, Takáts Zsuzsannának a szombati megszólalása után is folytatja a Facebookon azt, amiért a Népszabadság nemrég elköszönt tőle. A lap az újságíróval azért szakított, mert Aczél több kommentben is a csoportos nemi erőszak miatt elítélt Kiss Lászlót mentegette, és úgy vélte, a nő szabad akaratából mehetett bele a szexbe, és csak szülei erősködése miatt tett feljelentést, „mert egy szülőnek nem épp élmény, hogy a lányuk szeret, hogy is mondjam, kefélni”. Aczél hozzátette azt is egy másik kommentben: „Fogalmatok sincs, hogy hány úszócsaj és szép fürdőző lány volt, akit legalább három jóképű fiatal úszófiú »megerőszakolt«. Tömegével. A vadászat vég nélkül folyt, és nem eredménytelenül.”

Pénteken aztán kiderült, hogy a halottnak hitt áldozat él, Takáts Zsuzsannának hívják, szombaton pedig egy hosszú interjúban az RTL-nek nyilatkozva cáfolta a róla terjesztett hazugságokat. De Aczélt ez sem tántorította el attól, hogy továbbra is a nőt hibáztassa. Mint írja, aki felnőtt fejjel egy ismeretlen, de nagyon csinos fiúval minden további nélkül bemegy egy „raktárnak” tetsző lakásba, az nem a bélyeggyűjteményéért teszi ezt. Az asszonyt azzal is vádolja, hogy nyilatkozata, mely szerint egyetlenegyszer járt két barátnőjével a margitszigeti sportuszodában, nem felel meg annak, amit Török Ferenc állít. Az olimpiai bajnok korábban azt jelezte, hogy a nőt ismerték, „afféle bevállalós csaj volt”. Aczél egy kommentben írja azt is, hogy a sztárúszóknak semmi szükségük nem volt arra, hogy erőszakot alkalmazzanak. Egy olimpikon úszónőre hivatkozva úgy fogalmaz: „Minden ujjukra három jutott”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.