Az apát sem lehet majd kirúgni

A jövőben az apákat is megilleti a felmondási védelem, amennyiben a gyermek gondozásának céljából ő is kivett fizetés nélküli szabadságot.

Győr Ágnes
2016. 05. 05. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkáltatónak pedig 15 napja lesz a felmondás írásbeli visszavonására, onnantól számítva, hogy az anya jelzi, várandós – többek közt ezt tartalmazza az a munka törvénykönyvét (Mt.) érintő módosító javaslat, amelyet kedden terjesztettek be az Országgyűlés elé. Emellett a tervezet hatályon kívül helyezné, hogy amennyiben a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállaló vasárnapra rendes munkaidőbe van beosztva, nem lehet beosztani rendes munkaidőre a megelőző szombatra. Ugyanakkor nem tenné többé lehetővé a jogalkotó a készenléti jellegű munkakörben a rövidített, 8 óra időtartamú pihenőidő alkalmazását. A munkáltató így köteles lenne legalább 11 óra pihenőidőt biztosítani a munka befejezése és a következő napi munkakezdés között. A változtatások kismértékben érintenék többek közt a vezető állású munkavállalók munkaszerződését is.

– A szükséges minimum – így jellemezte tegnap lapunknak Kéri Ádám, a KRS Ügyvédi Iroda munkatársa a módosítási javaslatokat. Az ügyvéd elmondta, a jogsértési eljárások miatt bár lehetett arra számítani, hogy a közeljövőben sor kerül a törvény megváltoztatására, azok spektruma kérdéses volt. Felidézte, hogy az Mt. 2012-es módosítását a szakszervezetek számos okból már a hatálybalépés pillanatától követelték. A szociális partnerek kezdeményezésére a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) keretében 2015 tavaszán háromoldalú (munkáltatói, munkavállalói oldal, kormányzat) tárgyalások kezdődtek a szükséges módosításról. Tavaly ősszel pedig megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) jogszabálytervezete. Kéri Ádám szerint az NGM racionális és kiegyensúlyozott módon végezte el a foglalkoztatásra vonatkozó szabályok szükséges korrekcióját. Figyelembe vette ugyanis többek közt az Országos Bírósági Hivatal javaslatát, amely szerint szigorítani kell a jogellenes munkaviszony megszüntetésének szabályait, egyértelművé kell tenni, hogy valamennyi munkavédelmi képviselő felmondási védelem alatt áll, és könnyíteni kell a hatályban lévő kollektív szerződéshez való csatlakozás lehetőségét. – A parlament elé most benyújtott törvényjavaslatban azonban ezek közül már egyik sem szerepel – fejtette ki a szakember.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.