Biztonsági őrök ámokfutása az ELTE buliján?

A sértettek között lehet egy olyan fiatal lány is, aki pontosnak tűnő eseményleírást is adott.

BuL
2016. 05. 07. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lágymányosi Eötvös-napokon (LEN) három fiatalt, köztük egy lányt is megverhettek a biztonsági őrök, legalábbis ez derül ki az esemény Facebook-oldalára kiírt egyik posztból a 24.hu tudósítása szerint.

A sértett lány péntek délelőtt ezt írta ki a Facebookra (betűhív átírás):

„hello, éjszaka a biztonsági őrök szétverték a barátomat és a barátainkat nagyon durván, és engem is megütöttek többször. Egy srác akkor mondta, hogy felvette videóra, kérném hogy írjon nekem, szükségünk lenne rá a feljelentéshez. Illetve a LEN szervezőit kérném, hogy válaszoljanak az üzenetemre és adják meg a főszervező elérhetőségét! Köszi”

A lány a LEN szervezőinek is írt egy levelet, ezt szintén posztolta (szintén betűhív átírás):

„Tegnap, május 5-én éjjel a LEN nagysátor bejáratánál a biztonsági őrök szétverték a barátomat, a barátainkat és engem is többször megütöttek. A verekedést ők kezdeményezték, és sok tanu bizonyíthatja, hogy miutan leütötték a barátomat és a földön feküdt, az egyik biztonsági őr többször fejen és gyomron rugta, a másik ismerősömet orron és arcon verték, engem háromszor úgy megütöttek, hogy leestem a földre (pedig én egyszer sem ütöttem, csak kiabáltam nekik, hogy ne bántsák a többieket). Felháborítónak tartjuk ezt a viselkedést és szeretnénk feljelentést tenni. Kérem, legyenek szívesek elküldeni a Majka koncert alatt, a nagysátor toitoi felöli bejáratánál szolgálatban lévő biztonsági őrök neveit, adatait, illetve kérném hogy Önök is intézkedjenek az ügyben!”

A szervezők azt válaszolták neki, hogy az intézkedés folyamatban van, és felvették a céggel a kapcsolatot. Több kommentelő is panaszkodott arra, hogy agresszíven viselkedtek a biztonsági őrök.

Az Index úgy tudja, a többnapos rendezvényen már csütörtökön is több verekedés történt, és még a katasztrófavédelmieknek is ki kellett menniük a helyszínre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.