Börtönről beszélt Farkas Flórián

A börtön elől menekülhetett meg az ORÖ több képviselője azzal, hogy még februárban elmozdították Hegedüs Istvánt az elnöki pozícióból.

Markotay Csaba
2016. 05. 17. 4:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Farkas Flórián február végén, egy nappal Balogh János elnökké választása előtt Szolnokon egy zártkörű Lungo Drom-frakcióülésen beszélt arról, hogy az ORÖ több képviselője 18-20 millió forintot vett fel a szervezettől, és emiatt már börtönbe is kerülhettek volna, ha pár képviselőtársuk nem teszi azt, amit ő kért tőlük. – Lehet szidni a Dancs Misit (az ORÖ egyik képviselője – a szerk.), meg lehet a Balogh Jánosra nemet mondani ( ) Ha ezek nem jönnek, akkor ti nem ültök itt. Már nem tudom, kik, hányan lennének börtönben, mert még mindig nem tudom a végét, hogy kik vettek fel pénzeket, 18 meg 20 millió forintokat – hallható Farkas Flóriántól a felvételen.

A romaügyi miniszterelnöki biztos úgy folytatja: – De ha ez a pár ember nem jön oda, és nem menti meg az ügyet, és nem tart ki mellettünk, vagy mondok mást, talán most beszélhetünk róla, ha nem tartják be azt, amit kértem tőlük, hogy nem mehetnek át. És ha a Dancs Misi nem csinálja ugyanazon a nap, vasárnap délelőtt azt, amit kértem tőle, akkor megint buktatok volna – mondta a fideszes képviselő Farkas Flórián.

A RomNet értesülései szerint az ORÖ 47 képviselője közül legalább hat ember ellen zajlik különböző szakban eljárás; van, akik ellen nyomozás folyik, másoknak az ügye már bírósági szakaszban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.