Cserni „most van a legjobb helyen”

Jobb lenne, ha ítélkezne? – ezzel a felvetéssel reagált a fideszes Répássy Róbert Cserni kinevezésére.

Katona Mariann
2016. 05. 19. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jobb lenne, ha ítélkezne? – ezzel a felvetéssel reagált a fideszes Répássy Róbert arra, hogy a korábban Gyurcsány Ferenc mellett kiálló Cserni János – ahogy azt a Magyar Nemzet megírta – az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szervezetfejlesztési és koordinációs főosztályának vezetője lett. A téma az Országgyűlés igazságügyi bizottságának tegnapi ülésén került szóba, amikor az OBH-t vezető Handó Tünde tartotta szokásos, féléves beszámolóját. Habár a jobbikos Staudt Gábor hosszú perceken keresztül fejtette ki, hogy Cserni kinevezése vajon mennyire volt átgondolt, Handó Tünde ezt válasz nélkül hagyta.

Répássy Róbert volt csak, aki vitába bocsátkozott a jobbikos képviselővel, azt fejtegetve, hogy Cserni János „most van a legjobb helyen”, hiszen az ítélkezéstől távol végzi a feladatait. Azt leszögezte, hogy nem akar kiállni mellette, de attól, hogy egy bíró tanújelét adja az elfogultságnak, még lehet alkalmas a bírósági igazgatásra. Staudt szerint ugyanakkor ezen logika mentén a Fidesz 2010-ben közölhette volna, úgy képzeli az elszámoltatást, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyan már nem lesz, de attól képviselőnek még alkalmas lehet.

Lapunk már korábban beszámolt róla, hogy Cserni János az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után kiállt Gyurcsány Ferenc mellett. A bíró ellen 2010-ben fegyelmi eljárás indult, mert a balliberális Galamus portálon gúnyos hangvételű cikket írt a 2006 őszén rendőrök által összevert Révész Máriusz fideszes politikusról. Cserni János legutóbb április elején Jozef Rohác perében ítélkezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.