Diadalmaskodtak a magyar szónokok

Soha nem látott magyar sikerrel ért véget Európa legjobb nyilvános beszélőinek versenye Temesváron.

MNO
2016. 05. 16. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Temesváron került megrendezésre a múlt héten a Toastmasters International nyilvános beszélő és beszédértékelő Európa-bajnoksága, melyen 14 ország legkiválóbb szónokai versengtek a helyezésekért két napon keresztül. A tét nem volt kicsi, hiszen a győztes kvalifikálta magát az augusztusi washingtoni Világbajnokságra, ahol majd kiderül, ki nyeri el a „World Champion of Public Speaking 2016” címet – áll a Toastmasters International közleményében.

Az International Speech kategóriában 5-7 perces időkeretben kellett előadniuk beszédeiket a versenyzőknek, szabadon választott témában. Közel 600 fős szakértő publikum előtt szigorú szabályrendszer szerint folyt a küzdelem a zsűri kegyeiért. Számos egyéb szempont mellett a bírák figyelték a beszéd felépítését, szerkezetét, a hangjátékot, de értékes pontokat lehetett bezsebelni kiváló testbeszéddel vagy vizuális segédeszközök használatával is.

Szűcs László a bécsi Toastmasters Divízió Verseny megnyerésével kvalifikálta magát a versenyre. Pénteken magabiztosan túljutott az elődöntőn, majd szombaton délelőtt újra színpadra lépett angol nyelvű beszédével. A versenyen ez számít a királykategóriának, hiszen a győztes kap meghívást a világ legjobbjai közé. Óriási tapssal díjazta a közönség előadása végén, majd az esti Díjátadó Gálán kiderült: mindenkit maga mögé utasítva, a zsűrinél is elnyerte az aranyérmet.

Összemérték tudásukat német nyelven is a toastmasterek. A népes magyar szurkolócsapat itt Lippner Tamás fantasztikus diadalának örülhetett. A hazai delegáció éremkollekcióját angol nyelvű beszédértékelésével Hajdu Péter szépen csillogó bronzmedállal egészítette ki. Ezzel a három eredménnyel a magyar csapat soha nem látott sikert elérve, elsöprő fölénnyel nyerte Európa legjobb szónokainak éremtáblázatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.