Döntött a bíróság: maradhatnak a Mahir-oszlopok

Másodfokon is eltiltotta a Fővárosi Ítélőtábla a fővárost az utcabútorok bontásától.

MNO
2016. 05. 18. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodfokú, jogerős végzésével helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Törvényszék korábbi végzését, melyben a Fővárosi Önkormányzatot ideiglenes intézkedéssel eltiltotta a Mahir reklámeszközeinek bontásától.

A Mahir Cityposter Kft. közleményében jelezte: az ítélőtábla egyben arra is kötelezte a helyhatóságot, hogy a cég számára továbbra is zavartalanul biztosítsa közterületek használatát és reklámhordozók telepítését Budapesten.

Az ítélőtábla kiemelte: a másodfokú végzés nem minősül az ügy érdemében hozott határozatnak. Mindazonáltal indokolásában utalt arra, hogy a vállalattal kötött szerződés rendkívüli felmondásának alátámasztatlansága, a felmondás körülményeinek tisztázatlansága és a főváros által mindezek ellenére elkezdett bontási munkák a bíróság számára

az önkormányzat jogszabálysértő magatartását valószínűsítik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.