Ebből csinálnak pénzt Tarlósék

A Fővárosi Önkormányzatnak évente több mint másfél milliárd forintja származik közterületek bérbeadásából.

MTI
2016. 05. 05. 4:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap az önkormányzat tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy közterület-használati szempontból, így a rendezvények tekintetében legfrekventáltabb ötödik kerületben lévő fővárosi tulajdonú közterületek hasznosításából tavaly bruttó 366 millió forint folyt be, egy évvel korábban csaknem 382 millió forint. „Az összes többi kerület közterület-használati díjbevétele 2015-ben 1,303 milliárd forint, a megelőző évben pedig 1,192 milliárd forint volt” – áll a cikkben.

Az írás szerint már tizenegy forintért is igénybe lehet venni egy négyzetméternyi fővárosi közterületet, s van, ahol ez a díj megközelítheti az ötezer forintot is. Az ár a helytől és a hasznosítástól függ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.