Egy terítővel nyűgözte le Ferenc pápát Lázár

Nemrég a feleségével együtt magánlátogatást tett a szentatyánál a kancelláriaminiszter.

BuL
2016. 05. 07. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János kancelláriaminiszter és felesége magánlátogatáson járt a Vatikánban Ferenc pápánál, mint ez a Nol.hu-n olvasható. A látogatás ténye úgy derült ki, hogy a miniszter megmutatta az ajándék átadásáról készült fotót a hímzőknek – a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. dolgozóinak –, akik nagyon örültek, és a képet kiakasztották a műhely falára.

Lakosné Borák Anna, a terítő készítője a Délmagyar.hu-nak elmondta: a 30-szor 70 centiméteres terítőt gyapjúfonállal hímezte, és aranyszállal kontúrozta. A terítő körülbelül három hétig készült.

– Nagy dolognak tartjuk, hogy éppen a mi műhelyünkből került ki ez a darab. Bízunk benne, hogy előkelő helyen lesz a terítő Ferenc pápa otthonában – tette hozzá mosolyogva Angyal Frigyesné csoportvezető.

A vásárhelyi hímzőműhelyből számos ajándék jutott már el neves emberekhez. A katolikus egyház vezetője előtt az amerikai nagykövetnek is készítettek terítőt. A portál megtudta, Lázár János otthonát is több olyan tárgy ékesíti, amely innen került ki, például függönyt varrtak neki.

Jelenleg ballagótarisznyákon dolgoznak, valamint készülnek hazánk legrangosabb kiállítására, a Kis Jankó Bori-hímzőpályázatra.

– Nagyon tetszett az ajándék Ferenc pápának, örömmel és szívesen fogadta. Az egyházfőt Lázár János magyarul köszöntötte: „Isten áldja, szentatyám!” Ezt értette is a katolikus vezető, akit arra kért a miniszter, hogy imádkozzon a vásárhelyiekért – közölte a politikus sajtósa, Göbl Vilmos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.