Eladósorba kerülhet a magyar Tesco

Magyar magánbefektetőket érdekelhet az üzlet.

MNO
2016. 05. 14. 7:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszafizeti jövőre a Tesco annak a hitelnek az utolsó részletét, amit a közép-európai üzletág működéséből finanszíroztak, utána pedig akár a magyar leányvállalat eladására is sor kerülhet – értesült a Magyar Idők. A cég tavaly már döntött tizenhárom veszteséges magyar áruház bezárásáról: jelenleg 208 üzlet működik több mint húszezer foglalkoztatottal. Tesco Európa néven egységes vezetés alá került a magyar, lengyel, cseh és szlovák leányvállalat, nálunk pedig megszűnt az optikai üzletág és a mobiltelefon-szolgáltatás.

A Magyar Időknek nem cáfolták, hogy felmerülhet a hálózat eladása a jövőben. Ehelyett a lap megkeresésére arról beszéltek, hogy idén több mint 3,5 milliárd forintot fordítanak bérfejlesztésre. Május 31-e után hozhatják nyilvánosságra, éves szinten sikerült-e nyereséget elérni a korábbi üzleti évre vonatkozó 68 milliárdos veszteség után. A kormány ugyanis két éve írta elő: a két egymás utáni évben veszteséget termelő cég 2017-től nem lehet jelen a napi fogyasztási cikkek piacán. A Magyar Idők londoni forrásai szerint viszont idén nyereségről számolhatnak majd be.

Lázár János miniszter a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy a kiskereskedelemben is a magyar többségi tulajdon a cél. Ennek jegyében több hazai magánbefektető is érdeklődhet majd a magyar Tesco iránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.