Elérték, hogy kiürítsék a nagyfai befogadóállomást

A környező önkormányzatok kérték az intézkedést. Lázár János Hódmezővásárhelye is köztük volt.

MTI
2016. 05. 12. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Áron (független) sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: négy település – Algyő, Hódmezővásárhely, Makó és Maroslele – március elején fordult a belügyminiszterhez, valamint a térség országgyűlési képviselőjéhez, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez azzal a kéréssel, hogy szüntessék meg vagy tegyék zárttá a nagyfai befogadóállomást. A kérést azt tette sürgetővé, hogy két olyan eset is előfordult, amikor a táborból kijáró fiatal férfiak a buszon lányokat inzultáltak – tette hozzá.

Elmondta, Pintér Sándor a napokban levélben arról tájékoztatta az algyői önkormányzatot, hogy a nagyfai befogadóállomást kiürítették. A belügyminiszter kitért arra is, hogy a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a migrációs helyzet alakulását a román–magyar határon, és ha szükséges, haladéktalanul megkezdik a biztonsági határzár építését – tudatta a polgármester.

Molnár Áron kifejtette, bízik abban, hogy később sem érkeznek migránsok Nagyfára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.