ELTE HÖK: Nem felelős a LEN-t szervező cég

A rendezvény lebonyolítói külső biztonsági céget kértek fel a rendfenntartásra.

MNO
2016. 05. 09. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ahogy arról korábban az MNO is beszámolt, egyetemistákat vertek meg biztonságiak a LEN múlt heti, többnapos fesztiválján. Az Index által idézett szemtanú arról számolt be: az egyik sátor előtt bántalmazták a barátját, majd miután a diák a földre került, még többször belerúgtak, megütötték, ahogy többször durván megütötték egy másik velük lévő ismerősüket is, végül őt is megütötték úgy, hogy a földre esett.

A történtekre reagálva a rendőrség hétvégén feljelentéskiegészítést rendelt el, az egyetem pedig vizsgálatot indított.

Kiderült: az ELTE a K&B Fest Kft.-vel kötött szerződést a rendezvény lebonyolítására, akik a nemierőszak-ügy miatt elhíresült, tavaly nyári ELTE-TÓK gólyatábort is szervezték. A K&B a mostani rendezvénnyel kapcsolatos biztonsági feladatokkal egy Szentinel Kft. nevű céget bízott meg.

Az ELTE ugyanakkor az Indexszel azt közölte: a rendezvényt kivitelező cégnek komoly referenciái vannak egyetemi és más nagyszabású ifjúsági rendezvények lebonyolításában, ezért kérték fel őket most is ajánlattételre. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a mostani rendezvényt egy külső biztonsági cég, a Szentinel őrizte, ami kifejezetten zenés rendezvények biztosításával foglalkozik.

Közölték azt is, hogy a K&B-nek a gólyatábori erőszak megelőzése, elhárítása nem róható fel, az elkövetővel pedig nem álltak munkakapcsolatban.

Mint írják, a katasztrófavédelem a korábbi híreknek megfelelően tényleg kint volt a rendezvényen, de egyáltalán nem azért, mert riasztották őket, hanem a szokásos bejáráson, rutinellenőrzésen voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.