Elutasították az MNB-alapítványok elleni feljelentést

Az Együtt hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt tett feljelentést április 25-én.

MTI
2016. 05. 06. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigetvári Viktor elmondta, hogy hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést április 25-én, mert a párt szerint feltűnő értékaránytalanság történt, amikor a jegybank alapítványai több mint félmilliárd forint értékben vásároltak szponzorált médiatartalmakat a New Wave Kft.-nél. Szintén feljelentést tettek, mert Matolcsy György jegybankelnök Sakk és póker című könyvét a Kairosz kiadónál több nyelven, nyelvenként több mint kilencmillió forintért adták ki – közölte.

A politikus a feljelentés elutasítását felháborítónak nevezte. Úgy fogalmazott: az ügyészség nemhogy nyomozni nem hajlandó, de kevesebb mint három napot szánt a tájékozódásra, ugyanis az elutasító határozat már április 28-án megszületett.

Szigetvári Viktor kijelentette: az ügyészség azért csinálja ezt, mert Orbán Viktortól Polt Péter legfőbb ügyész és Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt a felhatalmazást kapta, hogy kimossa az ilyen bűnökből Matolcsy Györgyöt, kimossa az ilyen bűnökből Polt Péter feleségét és azokat a kuratóriumi döntéshozókat, akik több milliárdot pazaroltak el olyan célokra, amelyek nem tartoztak volna a jegybank vagy alapítványainak tevékenységi körébe. Az Együtt keresi a jogi eszközöket, hogyan tudja folytatni az ügyet – közölte.

A Magyar Nemzetnek exkluzív interjút adó Matolcsy György elmondta, helyesnek tartja, hogy a fia cége is részesült a jegybank Növekedési hitelprogramjának forrásaiból. Az is kiderült, hogy Matolcsy Györgynek száz unokatestvére van, akik közül mások is részesülhettek az MNB-s pénzekből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.