Hibás repülőt bérelt Áder János

Műszaki hiba miatt nem szállt fel Áder János honvédségi repülőgépe.

MTI
2016. 05. 12. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az online lap információi szerint Áder Jánost a Magyar Honvédség Antonov típusú katonai szállító repülőgépének kellett volna eljuttatnia a rendezvényre, de a gép „az utolsó pillanatban lerobbant”.

Altorjai Anita, Áder János sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a gyakorlat szerint a Köztársasági Elnöki Hivatal csak kivételes esetben – az elnöki programok időkeretét, sajátos feltételeit, valamint a felmerülő költségelemeket figyelembe véve – vesz igénybe bérelt gépet, amelyet az adott utaknál közbeszerzési eljárás keretében szerez be.

Hozzátette: egy nappal a tervezett utazás előtt kaptak tájékoztatást arról, hogy az államfő nem tud a honvédség gépével Csíksomlyóra utazni, mert az meghibásodott.

A Köztársasági Elnöki Hivatal gyorsított közbeszerzési eljárással bérelt repülőgépet – tudatta Altorjai Anita.

Az elnök Csíkszeredára is elutazik, Márton Áron püspök szobrának avatására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.