Hűtlen kezelés az MTVA-nál?

Egy Fidesz-közeli üzletemberrel, Várhegyi Attilával kötött szerződést vizsgál a BRFK.

FB
2016. 05. 10. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomozást indított egy MTVA-szerződés ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korrupció elleni főosztályán működő „csúcstechnológiai bűnözés elleni főosztály” – írja a Direkt36, amelynek cikke nyomán indult a vizsgálat.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 120 millió forintért vásárolt 110 domainnevet és weboldalt egy Fidesz-közeli üzletemberhez, Várhegyi Attilához kötődő vállalkozástól, a Magyar Híradó Kft.-től. A 110 weboldal között sem technikailag, sem tartalmilag nincs nagy különbség, többnyire ingyenesen hozzáférhető MTI-hírek szerepelnek rajtuk. Hasonló domainneveket és weboldalakat sokkal olcsóbban is lehetett volna szerezni.

A rendőrség szerint ez felveti a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúját, egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak. A feljelentést Szigetvári Viktor, az Együtt politikusa tette a portál márciusi cikke nyomán.

Várhegyi Attila a kilencvenes évek közepéig meghatározó ember volt a Fideszben, ám folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Ekkor Szolnok polgármestere volt. Később az MTVA vezérigazgatói tanácsadójaként dolgozott, akkor, amikor a fenti ügylet megköttetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.