Időközi választások sora pünkösd előtt

Kilenc településen tartanak ma időközi önkormányzati választást.

MTI
2016. 05. 08. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Baranya megyei Paléban a voksolást azért kellett kiírni, mert a település független polgármestere, Pintérné Magyar Mária február elsején lemondott. A tisztségért két független jelölt indul, a választói névjegyzékben 79-en szerepelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon az eddigi polgármester, az Abádszalókért színeiben megválasztott Kovács Mihály februárban szintén lemondott. A posztért hárman indulnak: egy jelölt függetlenként, egy a Fidesz–KDNP, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A település választói névjegyzékében 3583-an szerepelnek.

A Nógrád megyei Karancslapujtőn is polgármestert kell választani, mivel a független Somoskői Tibor február elsején lemondott tisztségéről. A választásra jogosult 2166 lakos hat független jelöltre adhatja le voksát.

Polgármestert választanak a Fejér megyei Jenőben is, ott az eddigi településvezető, a független Varga István január végén mondott le. A tisztségért négyen függetlenként indulnak, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Karoson szintén a korábbi polgármester, a független Torma Gábor lemondása miatt lesz időközi választás. A település 409 választópolgára négy független jelölt közül választhatja ki az új polgármestert.

A Pest megyei Pilisszentivánon ugyancsak az eddigi településvezető, a független Pénzes Gábor lemondása miatt kell időközi polgármester-választást tartani. A posztért két független jelölt indul, a választói névjegyzékben 3470-en szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon polgármestert és helyi képviselőket is kell választani, mert a község képviselő-testülete január végén feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért két jelölt függetlenként indul, egy a Jobbik Magyarországért Mozgalom, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A hat képviselői helyre huszonhatan pályáznak. A választáson 2410 helybéli vehet részt.

A Bács-Kiskun megyei Lakiteleken szintén polgármestert és képviselőket választanak, mert a község képviselő-testülete január végén itt is feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért két jelölt függetlenként indul, egy a Fidesz – Nemzeti Fórum, egy a Magyar Munkáspárt, egy a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjeként. A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáznak. A település választói névjegyzékében 3773-an szerepelnek.

A Tolna megyei Paks 7. számú egyéni választókerületében képviselőt választanak, a kerület korábbi képviselője, Tell Edit (Néppárt) ugyanis összeférhetetlenség miatt lemondott mandátumáról. A körzet 1981 választópolgára négy jelölt közül választhatja ki képviselőjét: indul a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az MSZP, a Fidesz–KDNP és a Magyar Munkáspárt jelöltje.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.