Így lesz 200 milliárd forintból 14 milliárd

A nagy bejelentések ellenére alig jut több pénz az oktatásra.

MTI
2016. 05. 09. 11:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: bár korábban 200 milliárd forintos többletről beszélt a nemzetgazdasági miniszter, jelenleg az emberi erőforrások minisztere már mindössze 105,6 milliárd forintos összeget emleget. Ráadásul 2016-ban az előirányzathoz képest eddig 91,5 milliárd forinttal növelte a kormányzat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ keretét, ezt figyelembe véve pedig már mindössze 14 milliárdos lesz az emelkedés 2017-ben – mutatott rá, amit az infláció mellett elenyészőnek ítélt.

Az LMP a források jelentős növelését tartja szükségesnek, valamint kiszámítható és teljesíthető oktatási programot vár, olyat, amelyet egyeztettek az érintettekkel – hangsúlyozta a képviselő. Emellett a párt nagyobb beleszólást adna az ügyekbe a helyi önkormányzatoknak, és visszaadná a tanároknak a szabad tankönyvválasztás lehetőségét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.