Ilyen lámpákat ne vegyen!

Szűrt az NFH, videót is készítettek a rázós termékekről.

MTI
2016. 05. 18. 10:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerdai tájékoztatása szerint valamennyi kifogásolt termék áramütés-veszélyes volt, emellett hatféle lámpatest esetében égési sérülés veszélyét is megállapították.

A leggyakoribb probléma a lámpatestek külső és belső huzalozásánál alkalmazott vezetékek túlságosan kis érkeresztmetszete, illetve a hálózati csatlakoztatást biztosító dugók nem megfelelő formája és mérete volt.

A hatóság megteszi a szükséges lépéseket a nem biztonságos termékek forgalomból való kivonása, illetve súlyos kockázat esetén a kivonás mellett a visszahívás elrendelése érdekében – közölte az NFH.

A közlemény szerint a vizsgálat az előzetes várakozásoknak megfelelően számos hiányosságra derített fényt, így indokolt, hogy a forgalomban lévő akkumulátoros, tölthető lámpatestek ellenőrzése a jövőben is kiemelt szerepet kapjon a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálati programjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.