Kiss László inkább lemondott

Az erőszaktevő sportvezető elébe ment az önkormányzati döntésnek. Kérte, hogy ne legyen tovább díszpolgár.

MNO
2016. 05. 11. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maga kéri, hogy változtassák meg a róla elnevezett városi uszoda nevét és lemond a díszpolgári címről – írja a Hvg.hu. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a képviselő-testület ebben a két kérdésben hozott volna döntést, ami így okafogyottá vált. A képviselők korábban megszavazták, hogy tartsanak közvélemény-kutatást az ügyben, de miután megszólalt az áldozat, úgy vélték, hogy tarthatatlan az ügy. Nagy Balázs fideszes képviselő, aki a kutatást kezdeményezte, az interjú után azt mondta: „reméli, hogy egységesen a díszpolgári cím visszavonása, illetve az uszoda nevének megváltoztatása mellett” voksolnak – írják.

Sorra szólalnak meg az ügyben az érintettek, a kedd esti Tényekben Lantos László felesége nyilatkozott, aki a világ legjobb férjének nevezte az úszót. Ducza Anikó olimpikon elmondása szerint tudott az erőszakról, mikor hozzáment Lantoshoz. Hozzátette azt is, hogy szerinte az áldozat „hazudik, de egyfolytában”, ugyanakkor magát az erőszak tényét elismerte.

Népszabadság korábban megszólaltatta azt a rendőrtisztet, aki 55 évvel ezelőtt kihallgatta többek között Kiss Lászlót, utóbbi ugyanis azt mondta: örül, hogy él az áldozat, mert így bizonyítani tudja az ügy koncepciós jellegét. A rendőr elmondása szerint a volt úszószövetségi kapitánynak nem lesz könnyű dolga.

A Bors mai írása egyenesen azt sugallja, hogy Biszku Béla közbenjárásával szabadulhattak az úszók. A lap informátora, aki  60-as években a Belügyminisztériumban dolgozott, azt állította, az úszók szívélyes elbánásban részesültek, a vizsgálótiszt állítólag még virágot is kapott az elkövetőktől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.