Kivizsgálja a Klik a vécépucoltatást

12 gyermeknek kellett kitakarítania a fiúmosdót. Az intézményfenntartó elítéli az osztályfőnök módszerét.

2016. 05. 16. 18:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esetről a Castellum.do számolt be először. A cikk szerint 12 gyermeknek kellett részt vennie a mellékhelyiség takarításában. Az osztályfőnök a szülőknek címzett levélben magyarázza meg, miért volt szükség a megalázó pucoltatásra: előző nap valaki ürülékkel összekente a vécét, de nem derült fény a tettes kilétére.

Egy felháborodott szülő Facebook-bejegyzésben adott hangot nemtetszésének, mint írja, nem azért küldi iskolába a gyermekét, hogy más ürülékét takarítsa fel, valamint arról is beszámolt, hogy a diákok többsége elsírta magát, miközben a mellékhelyiséget kellett kitisztítania.

Az intézmény igazgatója az iskola honlapján megjelent közleményében azt ígérte, hogy a „sajnálatos esemény” kapcsán felmerült panaszt szeretnék kivizsgálni, de erre csak kedden nyílik majd lehetőség. Ám nemcsak a szülők, hanem a PM dunaújvárosi önkormányzati képviselője is vizsgálatot követelt az ügyben.

A Klik sajtóirodája hétfőn kelt kommünikéjében azt írja: a szervezet minden, az emberi méltósággal nem összeegyeztethető, a diákok jogait, személyiségfejlődését és érdekeit sértő megnyilvánulást, pedagógiai módszert elítél. A dunaújvárosi tankerület soron kívül foglalkozik az üggyel, a vizsgálat lezárása után az állami intézményfenntartó megteszi a megfelelő jogi lépéseket, amennyiben ez szükségesnek mutatkozik – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.