Kocsis Máté csalódott a Heti Válasz főszerkesztőjében

A józsefvárosi polgármesternek nem tetszett, hogy Orbán Gáspár került címlapra.

LD
2016. 05. 06. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tetszett a Fidesz kommunikációs igazgatójának, hogy Orbán Gáspár került a Heti Válasz címlapjára, ezért Facebook-oldalán ment neki Borókai Gábor főszerkesztőnek. Kocsis Máté azt írta: a lapigazgató „belépett a leggátlástalanabb médiamunkások klubjába”, és „senkinek a gyerekei nem képezhetik a kritikus közbeszéd tárgyát”. A józsefvárosi polgármester lejáratást és elvetemült liberális újságírókat emlegetett, majd hozzátette, hogy ez Borókaitól iszonyú csalódás.

A hetilap egyébként a Felházról írt, arról a vallási csoportról, melynek ügyét az utóbbi időkben Orbán Gáspár vitte. A cikk hangvétele pozitívnak mondható: „a Felház zömét ( ) teljesen hétköznapi, megnyerő fiatalok alkotják, akiknek anyanyelve a »dicsi« – a rockkoncerteket idéző dicsőítés –, és magukra ismernek a »Borgőz helyett részegedj meg Isten jelenlététől« mottóban” – olvasható Szőnyi Szilárd írásában.

Borókai Gábor a Válasz.hu-n válaszolt a politikusnak: mint írta, Kocsis Máté ítéletet hirdetett felette, ami szerinte riasztó tény. A főszerkesztő közölte, szégyellné, ha Orbán bármelyik gyerekét „ocsmány politikai játékba” rángatná, de nem erről van szó. Orbán Gáspár maga karolta fel a történelmi és szabadegyházak egységének ügyét, amely a lap szerint „senkinek sem árt, miközben fiatalokat nyer meg a hitnek”. Borókai szerint ha ez a kiállás lejáratásnak vagy „liberális cselvetésnek” minősül Kocsis szerint, akkor tényleg baj van, csak épp a politikus szövegértésével.

Kocsis erre a cikkre válaszul kijelentette: nem az írás tartalmával volt a baj, hanem Orbán Gáspár címlapra helyezésével, aki a polgármester szerint nem közszereplő. A politikus jogtalan és etikátlan eljárásnak nevezte, ha a miniszterelnök fia a megkérdezése nélkül került ki, és kiplakátolták vele a várost. „Ez pedig vélemény és nem ítélet, ne érzékenykedj. Arra másnak lehetne oka ” – tette hozzá. Kommentjében a Heti Válasz viszont közölte, hogy ehhez a címlaphoz nem készültek plakátok.

Egyébként nemrég újult meg a 15 éves Heti Válasz, erről itt írtunk korábban részletesen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.