Lázár János újra nekiment Soros Györgynek

Az Obama-féle politikának a magyar származású amerikai üzletember az egyik fő zászlóvivője – mondta.

MTI
2016. 05. 19. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus felidézte: Barack Obama amerikai elnök a közelmúltban Európában hitet tett a bevándorlás fontossága mellett. Az Obama-féle meggyőződésnek pedig Soros az egyik fő zászlóvivője, az üzletember ugyanis többször is úgy nyilatkozott, hogy bevándorlókat kellene telepíteni Európába – mondta Lázár János.

A magyar kormány meggyőződése – folytatta –, hogy Soros György, a demokrata párt egyik befolyásos támogatója, a Clinton házaspár mecénása mindent megtesz annak érdekében, hogy „helyet csináljon” a nézeteinek.

A Miniszterelnökség vezetője szerint ezért arra lehet számítani a következő időszakban, hogy Soros aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen.

Orbán Viktor 2017 februárjában kezd széles körű konzultációt arról, hogy pártelnökként kit javasol az államfői tisztségre a Fidesz-frakciónak – közölte Lázár János. A miniszter kifejtette: a Fidesz alapszabálya értelmében a kormánypárt mindenkori elnökét illeti a jog, hogy javaslatot tegyen a képviselőcsoportnak.

Lázár János utalva arra, hogy két köztársasági elnök választás idején is a Fidesz frakcióvezetője volt, kijelentette: hosszú, alapos, körültekintő konzultáció előzte meg mindkét javaslatot.

Jövő heti ülésén dönt a kormány a Nyugati, a Déli és a Kelenföldi pályaudvar sorsáról – közölte a Miniszterelnökség vezetője. Lázár János azt tűzte célul, hogy jobb és biztonságosabb legyen a közlekedés, a zöldfelületek aránya pedig nőjön.

A Nyugati pályaudvarral kapcsolatban emlékeztetett, hogy a „Nyugati liget” terve alapján egy jelentős zöldfelület kötné össze a pályaudvart és az állatkertet.

A Délinél a bezárás lehetőségét vizsgálja a kabinet. Erről a múlt héten azt mondta, hogy a bezárás csak akkor történhet meg, ha a pályaudvart ki tudják váltani, például a kelenföldi fejlesztésével. Szintén jövő szerdán határoz a kormány a földárveréseken befolyt pénz, mintegy 240 milliárd forint felhasználásáról – közölte a miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.