Lezárták az Erzsébet híd felét a taxisok

30-40 autóval vonultak a hídra és lezártak két sávot az Uber ellen tiltakozó taxisok.

MNO
2016. 05. 17. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kilenc órára bejelentett szokásos keddi tüntetés félórás késéssel kezdődött, de nem sokkal fél tíz után 30-40 sárga taxi végül lezárta az Erzsébet híd Pest felé haladó két sávját – írja a 444. A BKK szerint a tiltakozók ismét a Hősök terén gyülekeztek, majd a Dózsa György út–Thököly út–Rákóczi út–Kossuth Lajos utca útvonalon haladtak az Erzsébet hídig.

A forgalom ennek ellenére halad, pedig a Buda felé tartó sávok közül is lezártak egyet a rendőrök, ezen engedik váltakozva az autókat. A taxisok vezetője délig tartó tüntetéssel számol (másutt 14 óráig tartó demonstrációról írnak), aztán petíciót visznek a Belügyminisztériumba – ám azt nem mondta meg, pontosan mik a követeléseik.

A parlament kedden tárgyalja az Uber teljes betiltásáról szóló törvényjavaslatot, mi pedig interjúztunk ennek kapcsán az Uber vezetőjével – cikkünket itt találja.

A Főtaxi szerkesztőségünknek küldött közleménye szerint változatlanul a parlamenti döntéshozatalban látja az engedély nélküli személyszállítás problémájának megoldását, ezért ismételten arra kéri a taxisokat, hogy ne vegyenek részt a mai, budapesti demonstráción. A társaság álláspontja szerint a demonstráció kontraproduktív hatású, és veszélyt jelenthet az engedély nélkül, személygépkocsival végzett személyszállító szolgáltatáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekről benyújtott törvényjavaslat ma várható parlamenti elfogadására.

A társaság álláspontja szerint az újabb megmozdulás – amellett, hogy ingyenreklámot jelent az engedély nélküli fuvarszervezőknek – sem Budapest lakosságának, sem a taxistársadalomnak nem áll érdekében, hiszen amellett, hogy indokolatlan közlekedési fennakadásokat okoz, súlyosan rontja a taxisok társadalmi megítélését is.

Ennek megfelelően a társaság – a korábbiakhoz hasonlóan – ezúttal sem támogatja semmilyen formában a taxisoknak csak egy szűk csoportjához köthető demonstrációt, és zavartalanul nyújtja szolgáltatását annak ideje alatt is.

Véget ért a taxisok demonstrációja a fővárosban, a résztvevők elhagyták az Erzsébet hidat kedden kora délután, így megindulhatott a forgalom az összes sávban.

Az év eleje óta ez volt a hatodik taxisdemonstráció Budapesten a közösségi személyszállítás betiltásáért, illetve a szolgáltatás megfelelő szabályozásáért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.