Ma eldől, hogy Tarlós hallgat-e Orbánékra

Százötven csuklós busz beszerzése a vita tárgya.

MTI
2016. 05. 12. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tarlós István főpolgármester, valamint Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztésben két változat szerepel a járműpótlás megoldására: az egyik új buszok vásárlását, a másik a szolgáltatás megrendelését irányozza elő. „A metrószerelvények nagy befogadóképességének kiváltása érdekében” 150 csuklós autóbusz forgalomba állítása szükséges – hangsúlyozták.

Az előterjesztők a szolgáltatás megrendelésével szemben 110 új lengyel Solaris autóbusz beszerzésére tesznek javaslatot. A maradék 40 buszt más vonalakról csoportosítanák át.

A hármas metróvonal rekonstrukciója a tervek szerint novemberben kezdődne, a forgalomba helyezés határideje 2019 júniusának vége.

A kormány viszont azt szeretné, ha a főváros magyar buszokat vásárolna, ezt hangsúlyozandó tegnap Kovács Zoltán bejelentette: nemzeti autóbusz-gyártási stratégia kidolgozásáról és végrehajtásáról határozott a kormány. Tarlós ugyanakkor a Hír TV-ben arról beszélt, hogy akár csúszhat is a beruházás, ha a kormány ragaszkodik a drágább magyar járművekhez. A magyar cég vezetője közben bérleteket ajánlott fel, illetve úgy fogalmazott, hogy csak papíron drágább a hazai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.