Matolcsy MNB-ellenes hadjáratról beszélt a parlamentben

Többször is kimondta kedvenccé vált szavát (blöff) a jegybank elnöke.

MNO
2016. 05. 17. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeznek még a Magyar Nemzetben május 6-án megjelent Matolcsy György-interjúra? Az MNB elnöke ebben mondta ki először: „Azok a hírek, amelyek eddig a Magyar Nemzeti Bankot és alapítványait, illetve a jegybankelnököt rossz színben tüntették fel, azok az ellenzéki pártok és bizonyos médiaszereplők politikai blöffjei.” A beszélgetés során összesen hétszer mondta ki a szót, amely Guy Ritchie 2000-ben megjelent filmjének is a címe.

Matolcsy kedden a parlamentben egy MSZP-s politikus kérdéseire reagálva húzta elő ismét az utóbbi időben kedvenc szavává előlépett blöfföt. Szerinte a liberális ellenzék három hónapja visel hadjáratot az MNB ellen. „Ez botrányos” – minősített Matolcsy György, aki szerint blöff, hogy a jegybanknak nem volt felhatalmazása alapítványok indítására. Blöff továbbá, hogy Szemerey Tamás tulajdonában állna a VS.hu-t és az Origót kiadó New Wave Productions, ahogy az is blöff, hogy a Szemerey-féle Növekedési Hitel Bank az MNB pénzét osztogatná Szemerey-érdekeltségeknek – idézi Matolcsy Györgyöt a 444.

„Minden, ön által felhozott blöff ugyanannak a hadjáratnak a része: blöff, blöff és blöff”

– jelentette ki Matolcsy György az Országgyűlésben. Az MSZP-s politikus viszontválaszában azt mondta, nem a jegybankot, hanem annak elnökét támadják, mert nem az MNB, hanem Matolcsy és családja lopta el a közpénzt – idézi fel a parlamenti eseményeket az Index.

Matolcsy erre azt válaszolta, hogy az őt ért támadásoknak nincs alapja, a róla szóló Sakk és póker pedig nem róla szól: „a Sakk és póker című könyv nem rólam szól, szerencsére, hanem Magyarország 2010–2013 közötti dicsőséges, szabadságát kivívó hadjáratáról, és miután ott voltam, rólam is”. Ismét elsütötte az érvet: aki az MNB-t támadja, a forintot támadja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.