Matolcsyék Kecskeméten ragadtak láncfűrészt

Az egyetemi gigaprojekt miatt vágtak ki 132 fát, állítólag 848 újat ültetnek.

MNO
2016. 05. 18. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fél tucat alapítványának tulajdonában lévő Kecskemét Duális Oktatás Zrt. (KEDO) 132 darab fát vágatott ki, hogy helyet csináljon az új, kecskeméti egyetemi városrésznek, helyette 848-at fog telepíteni – írja a Világgazdaság az alapítványok kommunikációs munkatársára, Csuhai Viktóriára hivatkozva.

A cikkből kiderül, hogy ehhez a gigászi, 15 milliárdos oktatási projekthez is kötődik Matolcsy György. Elég annyi, hogy a Kecskeméten bejegyzett Pallas Athéné Domus Mentis – mely kuratóriumában a jegybankelnök is dolgozik – az egyik mozgatórugója a beruházásnak. No meg azt is érdemes megjegyezni, hogy az egyetem Pallasz Athéné nevét viselné, de ez ellen az alapot képező Kecskeméti Főiskola és Szolnoki Főiskola is felemelte hangját.

A fenti hír is szépen illeszkedik az ellenzék által – nem alaptalanul – ütött tamtam ritmusába, miszerint a Fidesz-kormány a fák ellensége, a Matolcsy alapítványok működését most hagyjuk is. Elég, ha a nagy visszhangot kapott Liget-projektre vagy a fű alatt zajló Ludovika megújulására gondolunk, melynek során 145 fát vágnának ki a védett közparkká nyilvánított Orczy-kertben. A fővárosi fanyűvést egyébként már Illés Zoltán államtitkár is többször kifogásolta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.