Most a köztévé fizethet Simicska cégének

A Hung-Isternek adott igazat a bíróság azok után, hogy az MTVA szerződést bontott a társasággal.

MNO
2016. 05. 19. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban a Hung-Ister Zrt. volt a köztévé egyik legnagyobb beszállítója, ez a társaság gyártotta egyebek között a Magyarország, szeretlek! című műsort és A dalt is. Azonban miután Simicska Lajos nyíltan szakított korábbi szövetségesével, Orbán Viktorral, a közmédia fenntartója, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Hvg.hu akkori beszámolója szerint hirtelen vizsgálni kezdte, hogyan lehetne szakítani a Hung-Isterrel – emlékeztet a Népszabadság.

A lapunk tulajdonosi köréhez köthető céggel végül szerződést is bontottak, ráadásul úgy, hogy már csak egy hónapot kellett volna várniuk arra, hogy a kontraktus egyébként is lejárjon. A vállalat perre vitte a dolgot, a bíróság pedig a múlt kedden a Hung-Isternek adott igazat, és kártérítés megfizetésére kötelezte az MTVA-t.

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó társaság megerősítette a Népszabadság értesülését. A cég közölte: az MTVA 2015 februárjában bontott vele szerződést, holott az 2015. március 15-én járt volna le. Az MTVA azzal indokolta a döntését, hogy „műsorváltozás\" lesz, miközben a Magyarország, szeretlek! sugárzása nem szűnt meg. A most megszületett ítélet elsőfokú, nem jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.