Nem bírt magával öt iráni Békéscsabán

Rendbontás történt a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban.

MTI
2016. 05. 08. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint szombat éjszaka fél tizenkettő körül az egyik körletben öt iráni állampolgár hangoskodott, a szoba berendezését megrongálta, a helyiség üvegablakát kitörte. A rendbontók az emiatt velük szemben intézkedő biztonsági őrségre támadtak, székeket dobáltak feléjük. Az őrök nem sérültek meg.

A befogadó központban még éjfél előtt helyreállították a rendet. A Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az öt iráni állampolgárt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Az őrizetesek az épületből nem jutottak ki, az intézményben nyugalom van – emelte ki a rendőrség, hozzátéve: a rendbontás Békéscsaba közrendjét nem befolyásolta. A Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban és Békéscsabán a közrendet fenntartja a rendőrség – olvasható a közleményben.

Nyugalom van Békéscsabán, a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban éjszaka történt rendbontás nem zaklatta fel a városban élőket – mondta Szarvas Péter (független) polgármester az MTI-nek vasárnap kora délután. Békéscsabán a menekülttábor zárt, az ott lévő menedékkérők nem hagyhatják el az objektumot, az épületen kívül így semmilyen hatást nem gyakorolt a békéscsabai életre a szombat éjjel történt rendbontás – nyilatkozta. A polgármester megjegyezte: örül annak, hogy nem történt személyi sérülés, és annak is, hogy rövid időn belül, alig 20 perc alatt helyreállt a rend. Szarvas Péter közölte: jellemzően 150-200 menedékkérő tartózkodik a békéscsabai táborban, ritkán történnek hasonló incidensek. Véleménye szerint a szakemberek jól végzik a dolgukat. „Ha a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) szakemberei szerint nem szükséges a központ őrzésének megerősítése, akkor ezt a véleményt elfogadom, nem kívánom felülbírálni” – válaszolta az MTI kérdésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.