Ovisok és idősek is kaphattak a lejárt húsból

Szabolcsban csaptak le.

MTI
2016. 05. 17. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint egyszerre két önálló, de egy érdekeltségi körbe tartozó vállalkozásnál tartottak ellenőrzést a múlt héten a Nébih munkatársai a megyében.

A húskészítmény előállítóban a hatóság ellenőrei több higiéniai hiányosságot találtak, az ellenőrzés során megállapították, hogy számos termék fogyaszthatósági és minőségmegőrzési ideje lejárt. A Nébih tájékoztatása szerint a szakemberek a több mint 3 tonna húst azonnal kivonták a forgalomból, elrendelték a megsemmisítést, a húsüzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A raktárban mintegy 10 tonna jelöletlen, lejárt fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési idejű tételt találtak, a termékeket lefoglalták, a cég tulajdonosát pedig kötelezték az általa gyártott termékek visszahívására – áll a közleményben.

A vállalkozás többek között idősek otthonába, éttermekbe, kis üzletekbe és óvodákba is szállított.

A tájékoztatás szerint a kereskedelmi raktárban megdöbbentő állapotok fogadták az ellenőröket: a padozat és a mennyezet több helyen koszos, szennyezett, rozsdás, a hűtőterek pedig rendezetlenek voltak. A raktárban az engedélyezettől eltérő módon végezték a húsdarabolást. A szabályos munkavégzéshez a megfelelő körülmények sem voltak adottak. Emellett engedély nélkül, tiltott módon fagyasztottak le termékeket.

Az eljárások folyamatban vannak, a két vállalkozás több millió forintos bírságra számíthat – közölte a Nébih.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.