Radikális csomaggal áll elő az LMP

Függővé vált az autóipartól a gazdaság, a társadalom pedig kettészakadt – véli a törpepárt.

MTI
2016. 05. 07. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek azt mondta, túl kicsi az adócsökkentés hatása, mivel annak mértéke 100 milliárd forint, miközben luxusberuházásokra ennek többszörösét költi a kormány.

Hangsúlyozta, hogy a gazdaság az autóipar teljesítményétől függ, a kis- és a középvállalkozások csak a töredékét kapják az uniós támogatásoknak a multinacionális cégekhez képest, a társadalom pedig kettészakadt: kevés számú gazdagra és egyre több szegényre.

Emiatt az LMP azt javasolja, hogy terjesszék ki az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra csökkentését, vezessék vissza a többkulcsos, sávos adózást, és tegyék adómentessé a minimálbért.

Schmuck Erzsébet elmondta ugyanakkor, hogy több pozitív elem is van a következő évi adócsomagban. Ezek közé sorolta a kkv-k adóterheinek csökkentését, a beruházási adókedvezményt és az egyes alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.