Sírásóversenyt tartanak Debrecenben

Az első helyen befutók képviselhetik hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.

LD
2016. 05. 18. 18:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos sírásóversenyt tartanak június 3-án a Debreceni Köztemetőben – tette közzé a Cívishír. A lap cikke szerint a sírásók egykor a társadalom megbecsült tagjai voltak, mára viszont csak annak lecsúszott tagjaiként tekintenek rájuk. A régi hagyomány felelevenítésével tisztelegnének a felelősségteljes és nehéz fizikai munkát végzők előtt is. Kétfős csapatok indulnak majd, az első helyen végzettek pedig Magyarországot képviselhetik novemberben a V4-ek nemzetközi sírásóversenyén. A szervezők remélik, sikerül így megfordítani azt a kedvezőtlen tendenciát is, mely szerint egyre kevesebb a szakképzett sírásó Magyarországon.

Szakkiállítást és konferenciát is rendez Debrecenben június 2–3-án a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete. A cél, hogy széles körű szakmai párbeszéd induljon a temetkezési szakma helyzetéről. Erről beszámoltak az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület oldalán is: eszerint bemutatják majd a temetők és sírkertek fenntartását szolgáló gépeket, fejlesztéseket és szolgáltatásokat.

A tanácskozáson bemutatják majd a Debreceni Köztemetőben nyugvó világháborús hősi halottainak, illetve a második világháborús debreceni szőnyegbombázás áldozatainak teljes veszteséglistáját. Mindez hat év kutatómunka után készült el. Az eseményen jelen lesz a kormányzat, a honvédelem és az egyház több vezető személyisége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.