Sokba kerülnek Matolcsyék palotái

Naponta kétmillió forintba kerül csak két ingatlan fenntartása és fejlesztése.

MNO
2016. 05. 05. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 1,8 milliárd forintot emészt fel idén a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában álló ingatlanok fenntartása és felújítása – írta a Népszabadság csütörtökön, amibe beleértendő a jegybank központi épületének üzemeltetési költsége és az ország készpénzraktáraként funkcionáló soroksári központ működtetése is. A költségek több mint harmadát viszont a Bajcsy-Zsilinszky úti luxusirodaház, az Eiffel Palace és a tiszaroffi kastély üzemeltetésére, karbantartására, állagmegóvására, illetve felújítására költik, ami mintegy 690 millió forintjába kerül idén az adófizetőknek. Ezt csökkenti a bérlők által fizetett díj az Eiffel Palace esetében – tette hozzá a lap.

Az írás azt is fejtegeti, korántsem lehetetlen, hogy hosszabb távon a közpénzből finanszírozott épületek, villák, irodaházak akár gyarapíthatják is az adófizetők pénzét, persze érdemes egyenként megvizsgálni az MNB és alapítványai által megszerzett ingatlanokat, amelyeket részletesen felsorol a Népszabadság cikke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.