Súlyos buszbaleset Noszlopnál

Tizenegyen megsérültek a ZTE-Gyirmót meccsre utazó szurkolói buszban, a 8402-es utat el kell kerülni.

MTI
2016. 05. 08. 10:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy 30 gyirmóti drukkert szállító autóbusz Pápát elhagyva, Bakonypölöske és Noszlop között egy éles kanyarban az árokba borult. Az esetről részletesen beszámoló Kisalföld egyik külsős munkatársa szintén a buszon utazott.

A vasárnap délelőtt történt baleset helyszínén nagy erőkkel kezdődött meg a sérültek mentése, az úton teljes útzár van érvényben a mentés idején.

A buszon harmincketten utaztak, hárman súlyosan, tizenketten könnyebben sérültek meg. A három súlyos sérült egyikét mentőhelikopterrel szállították a veszprémi kórházba, a másik két súlyos sérültet ajkára vitték.

A gyirmóti szurkolókkal rendszerint együtt utazik Kovács István, nyugalmazott megyei sportigazgató, aki azonban most nem ült a buszon. Elmondása szerint ebben a kanyarban korábban az ETO kézilabdásainak busza is szenvedett már korábban balesetet. Kovács István minden sérültnek jobbulást kívánt.

17 szurkoló úgy döntött, hogy folytatná az útját a mérkőzésre, a klub pedig küldött utánuk egy másik buszt.

Az NB II-ben listavezető Gyirmót 15 órától lép pályára a tabellán 3. helyen álló ZTE otthonában. A csapat már szombaton elutazott Zalaegerszegre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.